fbpx

Σαν σήμερα: Ο πρώτος Ευρωπαϊκός τίτλος του Ολυμπιακού ανήμερα των γενεθλίων του το 1996 (pics,vid)

Σαν σήμερα: Ο πρώτος Ευρωπαϊκός τίτλος του Ολυμπιακού ανήμερα των γενεθλίων του το 1996 (pics,vid)

Σαν σήμερα πανηγύριζε ο Ολυμπιακός την κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού τίτλου της ιστορίας του, ανήμερα των γενεθλίων του συλλόγου, επικρατώντας στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 3-2 σετ της Μπάγερν Βούπερταλ.

Οι ” ερυθρόλευκοι” σ’ εκείνο το σπουδαίο παιχνίδι πριν από 27(!) χρόνια, είχαν προπονητή τον Γιάννη Λάιο, ο οποίος προ ημερών ανέλαβε τον Άθλος Ορεστιάδας. Ο Έλληνας τεχνικός είχε χρησιμοποιήσει τους: Γκιούρδα, Μουστακίδη, Ερνάντες , Σάντσες, Τσακιρόπουλο, Ντράγκοβιτς, Χριστοφιδέλη, Αμαριανάκη, ενώ αναπληρωματικοί ήταν οι: Λυκούδης, Θεοδωρίδης, Δούκας και Μιχαλόπουλος.

Οι Πειραιώτες, για να φτάσουν στον τελικό, χρειάστηκε να αποκλείσουν στον ημιτελικό την Άλκομ Καπέλε από την Ολλανδία με 3-1 σετ (15-8, 15-17, 15-3, 15-11), και μπροστά σε ένα παλλόμενο από 20.000 κόσμου Φαληρικό στάδιο, νίκησαν μετά από 140’ “μάχης” τη Γερμανική ομάδα στο tie break, για να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης.

Εννέα χρόνια μετά, το 2005, η Ελληνική ομάδα έφτασε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, κερδίζοντας στον τελικό την Ολλανδική Όρτεκ Νεσελάντε με 3-0 σετ, έχοντας στην τεχνική ηγεσία τον Κλαούντιο Κουέγιο, τον Αντώνη Τσακιρόπουλο, τον Κώστα Χριστοφιδέλη και Γιώργο Ντράγκοβιτς, που θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει κανείς και ως “συνδετικούς κρίκους” με τον θρίαμβο του 1996.

Παρόμοιες στιγμές θριάμβου θέλουν να ζήσουν άπαντες στο τωρινό τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού, καθώς η αρχή έγινε στο πρώτο παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη «Shlomo Group Arena»,με τους παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι να φεύγουν με το υπερπολύτιμο 0-3 σετ στις αποσκευές τους, και να τους αρκούν πλέον δύο σετ για την κατάκτηση του CEV Challenge Cup.

Ολυμπιακός-Μπάγερν Βούπερταλ 3-2 (15-9, 13-15, 15-7, 12-15, 15-12)

Ολυμπιακός (Λάιος): Γκιούρδας (9 πόντοι–13 αλλαγές), Μουστακίδης (1 πόντος–1 αλλαγή), Ερνάντες (8 πόντοι–25 αλλαγές), Σάντσες (23 πόντοι–15 αλλαγές), Τσακιρόπουλος (7 πόντοι–2 αλλαγές), Ντράγκοβιτς (8 πόντοι–11 αλλαγές), Χριστοφιδέλης, Αμαριανάκης.

Στον πάγκο: Λυκούδης, Θεοδωρίδης, Δούκας, Μιχαλόπουλος.

Μπάγερν Βούπερταλ (Βαν Λι): Ρεντεμάγερ, Λάρσεν, Μπέργκμαν, Σέλστρομ, Χουκ, Χόφμαν, Μπράουν, Σμινγκ

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ